Slideshow fforever

Kies uw browser voor het bekijken van de slideshow door te klikken op een van de onderstaande links. Het is zeer aanbevolen om de slideshow te zien in zgh. "Volledig scherm" [full screen] modus om niet te worden afgeleid door knoppen, menu's, scrollbars etc. van uw browser: druk daartoe op toets F11.
    Kijk bij voorkeur op enige afstand van uw scherm. De show draait continu "out of control" [de basisgedachte voor deze show]. U kunt de show dus niet stopzetten, vandaar het ontbreken van controls: de show is dus niet interactief, zodoende hoeft u geen cookies te accepteren resp. downloaden. Wel kunt de show pauzeren bij een willekeurig beeld met de spatiebalk: druk nogmaals op spatie om de show voort te zetten. Uiteraard kunt u het venster (of tabblad) waarin de show draait gewoon sluiten, en daarmee de show beëindigen wanneer u dat wilt. Om de afzonderlijke afbeeldingen een voor een sequentieel te bekijken klikt u hier maar niet nu! Met F11 verlaat u weer de fullscreen modus en keert u terug in het normale venster van uw browser

Voor Microsoft's Internet Explorer heb ik dit script moeten aanpassenen [en ook voor Opera] omdat deze browsers een belangrijk element in de show niet ondersteunen. Bij Internet Explorer is het bovendien mogelijk dat de statusbalk onderin het beeld zichtbaar blijft. In dat geval klikt u in het menu van Internet Explorer op Beeld/Werkbalken, haal het vinkje weg voor "statusbalk" en ontgrendel de werkbalken. Na de show kunt u dat weer aanvinken. Het scherm moet dus volkomen leeg zijn als de show begint. Uitermate storend is het daarom wanneer de muis cursor [pijltje] zichtbaar blijft hangen [met name in lagere versies van IE (8-)]. Verschuif de muis in dat geval naar de uiterste rand van het scherm. Wanneer u de show draait op twee of meer computers [vooropgesteld dat u een breedband verbinding op uw netwerk heeft aangesloten] zult u zien dat de show op beide computers asynchroon verloopt, wat nogmaals het "out of control" karakter van de show onderstreept. Veel kijkplezier!

  Start hier de slideshow wanneer Internet Excplorer of Opera uw standaard browser is

De volgende browsers hebben duidelijk mijn voorkeur omdat zij bovengenoemd element wel ondersteunen. Zij kunnen bovendien gratis worden gedownload (raadpleeg Google). Verder is het mogelijk dat uw browser in een pop-up expliciet toestemming vraagt om "javascript" te activeren als die niet actief [enabled] is. Klik op "ja" [yes/ok].

  Start hier de slideshow wanneer Chrome of Firefox uw standaard browser is

  Start hier de slideshow wanneer Safari uw standaard browser is (Mac)
Nadat de slideshow is opgestart in een nieuw venster druk dan op de Enter–toets om de show in Volledig Scherm modus [Fullscreen] te bekijken. Druk na afloop nogmaals op Enter of Esc om weer terug te keren naar het normale venster van uw browser.

 N.B.: Wanneer U geen muziek hoort ondersteunt uw browser waarschijnlijk geen HTML5 [bij Internet Explorer sowieso niet]. In dat geval kunt u het audio bestand downloaden en op uw eigen mediaplayer afspelen terwijl u naar de show kijkt —> download mp3.
Echter, wanneer u in Internet Explorer hierop klikt begint vreemd genoeg de eigen default player te spelen zonder het bestand te downloaden. In dat geval start u de slideshow pas nadat u de muziek heeft gestart door eerst op de download link te klikken, er opent zich een blanco venster. Keer vervolgens terug naar de huidige pagina en klik op bovenstaande link voor Slideshow/Internet Explorer. Uiteraard kunt u ook [offline] muziek van eigen keuze draaien.

  * voor eventuele reacties kunt u mailen naar Wim Schlebaum